Milyen hangszeren tanuljak? Mik az opciók?

A cikk célja felvilágosítani a jelenleg elérhető hangszerekről és útmutatást adni abban hogy milyen hangszeren tanulj.

Hogy milyen fajta hangszeren tanulj?

Először azt kéne eldönteni hogy milyen hangszeren tervezel tanulni? Ez lehet gitár, dob, furulya. Sok minden függ a következő pontoktól.

  • Mire fogod használni az adott hangszert?
  • Mennyi helyed van a hangszernek?
  • Mennyit tudsz költeni az adott hangszerre

Milyen hangszeren tanuljak?: A gitár

Arra a kérdésre hogy milyen hangszeren tanuljak nagyon sok embernek lehet a gitár a válsz. Lehet választani akusztikus, elektroakusztikus vagy elektromos gitárok közül vagy esetleg basszusgitár vagy klasszikus spanyol gitárok is elérhetőek. A felnőtt gitárok mellett léteznek gyermek gitárok is ugyan olyan minőségben viszont kisebb méretben. Ha még csak most kezdi el tanulni a húros hangszereket esetleg jó választás lehet az ukulele kicsi mérete és egyszerű kezelése miatt. Összeségében a gitár nem egy nagy helyet foglaló hangszer de nem is kicsi. Egy gitár viszonylag olcsóbban is kapható főleg az ukulele ha arra esik a választás.

Milyen-hangszeren-tanuljak-gitar

A zongora

Az egyik legelterjedtebb billentyűs hangszer a zongora. A zongora tökéletes elméleti alapot biztosít a további zenetanuláshoz ezért érdemes lehet egy kezdőnek azt választani. A zongora egy nagy és viszonylag drágább hangszer ezért sokaknak az elektronikus zongora lehet a megoldás amiből van gyerek mért is így biztosítva a kicsi helyfoglalást. A MIDI billentyűzet is egy átgondolandó alternatíva. Ez a fajta billentyűzet csatlakoztatható számítógéphez mint külső hardver. A MIDI billentyűzet elsősorban elektronikus zene készítésére alkalmas.

Milyen-hangszeren-tanuljak-zongora

Milyen hangszeren tanuljak?: A dob

A dobolás talán az egyik legszórakoztatóbb hangszer amin csak játszani lehet. Egy dob szett is nagy helyet tud elfoglalni a lakásban de szabadon variálható. Kedve szerint lehet akár 5 vagy 25 dobja is. Az alap dob szett 5 részből áll ((basszus dob, floor tom, tom-tom, pergődob és a cintányérok) valamint a dobot egybefogó felszerelés és a dobverők. A dob összeségében egy könnyen tanulható hangszer.

Milyen-hangszeren-tanuljak-dob

A furulya és a klarinét

A furulya és a klarinét álltalában kis méretű hangszerek és könnyen hordozhatók. Gyors kezdeti tanulási fázist adnak, és a klarinét esetében szaxofonra is át lehet állni. A furulya jó hangszer lehet egy gyermek számára. A furulya az egyik leg megfizethetőbb hangszer egy kezdő számára.

Milyen-hangszeren-tanuljak-furulya

Remélem az a cikk megválaszolta a kérdését és most már tudja hogy milyen hangszeren tanuljon. Ha tetszett a cikk csekkold a zeneiskola sopronban című cikkemet is. Ha gyerek hangszert keresel csekkold ezeket az ajánlatokat

Comments are closed.